torsdag 25 mars 2010

Träff för etikseminarieledare

Under två dagar, 22-23 mars, samlades en stor del av LRs och Lfs seminarieledare vad gäller Lärares Yrkesetik. Sedan ett antal år tillbaka så erbjuder LR och Lf gemensamma seminariedagar kring vår yrkesetik för en mycket resonabel penning.
Dels hade vi en genomgång av förslaget till det nya, något reviderade materialet, dels diskuterade vi bl.a hur vi ska nå ut med detta, för lärarkåren, så viktiga ämne.

Vi hoppas att ni alla har hört talas om denna möjlighet! Dagen brukar vara mycket uppskattad.
Det hela bygger på att vi utifrån vår yrkesetik, våra yrkesetiska principer, diskuterar med hjälp av bl.a. så kallade dilemman hur vi på ett etiskt och professionellt sätt kan möta alla de situationer som uppstår i vår yrkesvardag - i mötet med elever, föräldrar, kolleger osv.
Vår yrkesetik är ju både det krav som vi själva ställer på kvaliteten i vårt arbete, men också en hjälp i hur vi ska kunna hantera det vi möter i vårt yrke.

Uppmana/uppmuntra er rektor att nappa på detta seminarieerbjudande. Nu när vi på många håll i våra skolor har dåligt med pengar så är det ett bra alternativ för studiedagar.
Mer information kan man hitta på LRs hemsida.

Kerstin Lindberg
Dof och LR-seminareledare i Jämtland

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar